Translate

marți, 25 mai 2010

ISTANBUL

Istanbulul este singurul oras din lume care a fost construit pe 2 continente. Se intinde de-a lungul celor doua tarmuri ale Stramtorii Bosfor, stramtoare ce leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte Europa de Asia.
De-a lungul timpului a fost capitala Bizantului si apoi a Imperiului Otoman. Este cel mai mare oras din Turcia, avand o populatie de aproximativ 12 milioane de locuitori. Aici este inima economica a Turciei, aici se afla situate cele mai mari companii si banci, ziarele nationale, posturile de televiziune si agentiile de publicitate.
Istanbul mai este si capitala artei si culturii cu o traditie bogata in opera si balet, teatru concerte, festivaluri, conferinte si desigur muzee unice. Orasul gazduieste cele mai mari si rafinate Universitati din tara. Fiind o capitala Imperiala timp de 1500 de ani, Istanbulul a capatat o impresionanta personalitate originala.La fiecare colt intalnesti palate, moschei, biserici, manastiri, monumente, ziduri si ruine reprezentand dominatia Romana, Bizantina si Otomana.
Este un oras vibrant si modern. Supermarketuri ultra moderne, bazare, vanzatori la coltul strazii, cladiri ce stau sa se darame si zgarie-nori, vehicule cu tractiune animala si somptuoase limuzine dau orasului un look diversificat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu