Translate

marți, 13 mai 2008

BRAILA


Brăila este o veche aşezare pe malul stâng al Dunării.Un studiu al originilor Brăilei arată că regiunea a fost locuită din vremuri imemoriale.
Oraşul vechi se afla în spaţiul delimitat de Dunăre şi actuala Stradă a Cetăţii, ce urmează şi azi traseul fostului zid al oraşului. După readucerea în cuprinsul Ţării Româneşti a oraşului, în 1829, autorităţile ruse de ocupaţie au hotărât retrasarea planului urbanistic, plan ce viza aşezarea noilor străzi sub forma unui arc semicerc, fiecare stradă urmând să pornească de la Dunăre şi să se oprească tot la Dunăre. Astfel se prezintă şi astăzi Bulevardele Cuza Vodă, Independenţei şi Dorobanţilor, dar şi străzile Plevnei, Rahovei, Griviţei şi Ştefan cel Mare. De altfel, Brăila este unul din puţinele oraşe din ţară care a păstrat neschimbate denumirile străzilor în ultimii 130 de ani, aceste nume nefiind schimbate nici în perioada comunistă. De asemenea, oraşul păstrează neschimbate foarte multe clădiri din secolul al XIX-lea, fiind o adevărată rezervaţie arhitectonică pentru cei interesaţi.
In urma cu multi ani am fost la Braila si mi-a placut foarte mult ceasul format din straturi de flori, ceas ce se afla in gradina publica. Acum am fotografiat un ceas vechi care mi-a placut. El se afla in parcul din centrul orasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu